Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Надя Клисурска, служебен зам.- министър на труда и социалната

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Надя Клисурска, служебен зам.- министър на труда и социалната
Коментари Харесай

Надя Клисурска: Да се осигурят 104 400 000 лева за добавка към пенсиите не е работа за една нощ

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Надя Клисурска, длъжностен зам.- министър на труда и обществената политика изясни за добавките към пенсиите:

" Един от първите задължения, които служебното правитество одобри, е мярката да продължи. Това е една от социално- икономическите ограничения в коронакризата и тази мярка ще продължи да работи до края на юли. 

Над 60% от българските пенсионери живеят на прага на бедността и тази мярка е глътка пресен въздух предвид на тежкото обществено състояние, в което се намират.

Основният ангажимент на предходното павителство беше да се актуализира бюджета до март март. И по-късно нямаше нищо.  

Осигуряването на тези средства към пенсиите е комплицирано финансово решение и тези средства не са обезпечени за една нощ. 

Благодаря на всички министерства, които престразгледаха своите бюджети. Преструктирураха планове и стратегии за 104 400 000 лв. за тази мярка. 

Тази мярка е антиковид- мярка. Това служебно правитерство не се е фокусирало върху изборите, а в дълготраен проект - към хората. Голям % от тези хора живеят с ниски средства, с цел да оцеляват. 

Здравната рецесия усили риска и болесттите на доста от българските жители и пенсионери. Тази поддръжка ще покрие нужни средства за разноски. 

С това изпреварващо повишаване на минималната пенсия тя се приближи до междинните размери и справедливостта беше нарушена. Само болшинството в Народното събрание може да вземе решение за проверка и справедливст за работилите, които в този момент са пенсионери. Това са експертни тематики. В момента можем да водим този диалог, когато има Народно заседание. 

В закона за бюджета за държавното обезпечаване се планува нарастване с към 5% за всички пенсии за напреднала възраст. Следващата седмица ще се дефинира размерът на обществената пенсия, която не е обвързвана със стаж за напреднала възраст, там също ще има 5%. "

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР